آنچه از گیاهان «استخراج» میشود، 3 حالت دارد که با هم متفاوت هستند، اما اغلب مردم آنها را همانند یا بجای یکدیگر بکار میبرند:
1- اسانس: مواد فرّار گیاه که معمولاً معطّر هم هست، محلول در روغن.
2- عرق: مواد فرّار گیاه، بصورت محلول در آب.
3- عصاره: مواد مورد نظر در گیاه، بدون مواد زائد.
روشهای مختلفی برای عصاره گیری وجود دارد:
1- جوشاندن: که موجب درست کردنِ «جوشانده» میشود.
2- دم کردن: که حاصلِ آن، «دمنوش» خواهد بود.
3- روش بدون حرارت (در صنعت داروسازی): در این روش از الکل 80% (غلیظ) که معمولاً متانول یا اتانول است، استفاده میشود. پس از تقطیر، الکلها میپرد و مواد دارویی باقی می ماند.